MÉ TELEVIZNÍ NOVINY

MÉ TELEVIZNÍ NOVINY

Anotace: Mé vlastní úvahy o dnešním zkaženém, malicherném a nepřátelském světě z pohledu dospívajícího dítětě, kterým já jsem.


V zahřátém křesle, s ovladačem v ruce..
Svědek ničivé revoluce..
Přírodních katastrof očitý svědek..
Z šťastného chlapce protivný dědek.

Svět viděn prostřednictvím televize.
Ropa volně v přírodě, hospodářská krize..
Sarajevský atentát a ozonová díra..
V Nigérii hlad a v činných sopkách síra.

Volný prodej alkoholu, pašování drog.
Brzká ztráta poctivosti, na ulicích smog..
Denně v různých částech světa umře tolik lidí.
Konec světa. Bude? Když příroda nás vidí?

Lidé pořád spěchají. Mezi sebou soutěží.
Nadměrné tání ledovců pro ně není přítěží.
Sedím v bezpečí domova, zatímco venku umírají nevinní..
Musím to vidět i já? My všichni, co školou jsme
povinni???

Po tváři slza mi stekla.
Naše generace uprostřed pekla..
Zavinili jsme si ho vlastně sami..
Obejmeš mě, mami?

Svět viděn prostřednictvím televize.
Vypínám. Teď řeším své vlastní krize..
Přesto večer ulehnu do měkké postele
s chlácholivým pocitem: "Nic se neděje."
Autor Turmalina, 29.12.2004
Přečteno 493x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí