Sladké je žít

Sladké je žít

Anotace: Velmi optimistická.

Sladké je žít
rozhlašoval kolem
a za dva dny si omotal smyčku
přes dveře u koupelny
Něco mu našli

Zahlédl jsem tě v pátek u modrýho domu
když zmizel z ulic ruch
národa cestovatelů
Podle chůze jsem tě poznal
V lidovce naproti zkoušel soubor
hrála božská flétna a varhany

Je to zvláštní
ale přišla jsi zrovna
když jsem tě nejvíc potřeboval, a když jsem tě nejmíň čekal
Koloběh osudů

To byl konec léta
Beránek za tebou pálil
Snílek Beránek
Učil se po večerech cizí jazyky
věřil v lepší život
Taky pro tebe odešel

Samozřejmě
bez malérů se nic neobejde
A mně se zdá
že jich mám víc než ostatní
než třeba Olda
A není šance,
že by se to mělo zlepšit

A jsem v tom zase po uši
jak za mlada
Mám v hlavě jen tebe

Nic netrvá věčně
ani láska k jedný slečně
Ani doba mezi válkou
předposlední a poslední
Ani láska našich dětí
Ani láska k bláznovi
co je mu s tebou tak dobře

Tokyo, Tahiti, Paříž
Autor weitinger, 16.06.2006
Přečteno 306x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Věru, u Tebe není jednoduché čtení :-)

24.07.2006 13:58:00 | Roko

Hele, ty básně jsou lepší, než ta snaha o fejetony a povídky...ty mě bavěj ;-)

03.07.2006 16:00:00 | no

tak doufám, že to časem pochopím ...

24.06.2006 00:37:00 | ni.va

Dost z mé krevní skupiny!

16.06.2006 13:25:00 | JirkaS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí