Mechová

Mechová

Anotace: ať ten klíč každý aspoň jednou v novém roce najde..

Zrychlený dech
od samého smíchu
-tři tváře omalované pastelkami

ve voňavé trávě
pavučinky deště rozvlní

-válí sudy

a hradbou pyšných smrků
tichounce zašplouchají
vlnky barevného rána
v moudrém
zelenkavém tichu
-to k moři otázek
po důvodech slunce
vyplouvá pohádkový vor
prsty břečťanu zahalená-brána

mechové čupřiny
dusí ze dna země
horkost prozření
než neskutečno odvane
trojhlasný smích
Kam noha lidská nevkročila
teď tlukot velkých srdcí
tajemstvím opřede
a zamkne na maličký
klíč

sklání se větev majestátných
stromů,
když hrdě vítá dobrodruhy
Kapka čirá hladí duhu
-závoj mlhy

pod bílými teniskami
praská nedočkavost z jehličí
na obloze kluci lesa

-jednohlasně zakřičí
póómóóc
nebe i zem oddychují
po cestách z pryskyřice
tři chlapci lapou po dechu
míhají se mezi kmeny,utíkají
než dostihne je čas

..a ztratí k lesu klíč
Autor Art Brasi, 31.12.2004
Přečteno 368x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bičík a latex??:-D To nepotřebuju, mám lepší zbraně :-D Náhodou..;-)

22.07.2007 12:19:00 | Jasmin de Paris

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí