Bráchovi

Bráchovi

Anotace: Není mým skutečným bráchou, jen snad někým stejně blízkým, teď před Štědrým dnem snědl pár prášků... na štěstí se mu nepodařilo ukončit život...

Neznám ten les, les hluboký a tmavý,
kde myšlenky tvé po pěšinkách bloudí,
snad sama Ariadna ochotně mi poví,
jak se dá najít správná cesta z hloubi.

Pak s láskou poděkuji přítelkyni snové,
z pralesa džunglí označím ti trasu
pro dlouhou pouť, co ukáže ti mnohé,
jak minout křoví, jak objevit krásu...

V šumění vody poznáš dobrou radu,
kterou ti sama řeka vypráví,
její proud upozorní na nebezpečí pádu
a ukáže, jak Zemi pohladí.

Malá borůvka tělu zdraví dodá,
duši potěší ptačí zpívání,
jen svého ducha musíš opatrovat
a naučit ho poznat svítání.

Najednou zjistíš, že jsi vyšel z lesa.
V tu chvíli svět ti leží u nohou.
Jsi tu sám, ale srdce štěstím plesá,
ten pohled rájem, štěstím, svobodou!

Kolem jde mladík, nechápe tvůj úsměv,
nevidí tvoji radost ve tváři,
sklopil zrak k zemi, a jak pod tíhou nůše -
nepoznal...neví...smuten odchází...
Autor Cecilka, 01.01.2005
Přečteno 414x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pod jiskrou stromečku
naději, lásku
štěstí snad stopečku

myšlenky které máš
ať se silou pegasů
do veršů poskládáš

múzy sny krásné
k tobě se přitulí
pro tvoje básně

Děkuji za to, že jsem Tě směl číst a poznat. Houham na smutečeky a do srdce posílám spoustu něžné lásky a pochopení. Spoustu nápadů a té nejčistčí inspirace v novém roce. šuřík Buli :-)

24.12.2006 08:26:00 | Buližník

jsem šťastná, jestli se ti opravdu líbí..ty jsi s michalem jediná..kdo ji bude chápat plně!!! a já jsem se snažila tam dát pocit z té noci!! mám tě nesmírně ráda!!

26.09.2005 11:56:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí