Domov s velkým D

Domov s velkým D

Anotace: ...doma je doma...

Celý život žiju tam,
Kde rodinu mám a kde to znám.
Jednou ale přišel den, co tohle všechno změnil.
Já odjela jsem ven; ano, otec pěnil.
Poznala jsem nepoznané, poznala jsem jiný svět.
Poznala jsem všechno známé, a nechtěla jsem už zpět.
Všechno bylo jako ze sna, všechno bylo krásné.
Však přede mnou byla cesta, která to vše spláchne.
Odjela jsem z kraje, který byl jak nový svět.
Odjela jsem z ráje, a byla jsem doma zpět.
Snila jsem a prosila, ať se mohu vrátit tam,
Kde jsem si to vysnila a kde to radši mám.
Jak šly týdny dál a dál, pomalu jsem věděla,
Všechno co mi život dal, jsem v cizině neměla.
Hnedle je mi jasné, jak jsem se mýlila.
Všechno, co hasne ,opět začíná.
Domov je místo, s kterým jsem spjatí,
A teď je jisto, že se vše vrátí.
Autor Helvinka, 20.06.2006
Přečteno 497x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí