Hra na schovávanou se životem

Hra na schovávanou se životem

Anotace: .

Končila zima, ale byl mráz.
Slunce k nám svítilo oknem.
Paprsek, jenž si na mne sáh,
Měl být teplem v pokoji mokrém.
Zima byla dlouhá a zlá,
Trvala snad roky..
Oheň v kamnech stále plá,
Zahání mé soky.
Zdolala jsem trápení, bídu i hlad,
Blíží se čas konce.
Odchází ten šedý chlad,
Já slyším snad zvonce?!
Vidím bílou zář,
Jak vyplňuje prostory.
Já obracím tím směrem tvář,
Cítím v nitru rozpory.
Část mě světlo následuje ,
Chce být v bílém paláci.
A druhá část se oddaluje,
Do temna se navrací.
Vnitřní boj je těžký, dlouhý
Nevím zda to dokážu!
Vždyť jsem jenom člověk pouhý,
Radši oči zavážu!
Autor Helvinka, 20.06.2006
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí