Odplata

Odplata

Anotace: příchozívší zklamání z obrazu, jenž jsem byl přinucen vidět a který bych nerad kdy viděl, mě přinutilo jedním zátahem vypustit vzdech na papír bezprostředně po ...

Stále bloudím v kraji stínů,
nespím, nejím, žízní hynu.
Po černé cestě v blátě se toulaje,
hledám tu pramen, kde živá voda je.
Ta jediná udělí mi milost
zapomenout na božskou bytost,
jež uvedla mě v ten kraj stinný.
ovšem jen já se tím cítím vinný.
Můžu za své hříchy, strasti,
jež uvedly mne do propasti,
mohu za trápení a bol jiných-
oni věřili mi, co řek jsem v chvílích,
kdy byl jsem ještě živ.
Duši temné na pozdrav kýv
ten zahalený tvor, jenž pramen střeží,
mé potřebě mít klid nevěří.
Vyčítá mi skutky podlé,
jež spáchal jsem. No tohle!
Spatřiv tvář té pekel stvůry,
povolávám pomoc shůry.
Tváří v tvář sám sobě stojím-
jsem to já, čeho se bojím!
Teď tam s výčitkami sedím,
v očekávání si do obličeje hledím.
Kdy přijde spásné odpuštění,
když lidí k odpuštění není?

Bezmocná mysl v temnotě bloumá,
zoufalá klopýtá z nutnosti skromná.
Autor Krshna, 21.06.2006
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tomuhle se u nás říká "rýmuj se nebo tě sežeru". Hapruje ti rytmus:
ten zahalený tvor, jenž pramen střeží,
mé potřebě mít klid nevěří.
Teď tam s výčitkami sedím,
v očekávání si do obličeje hledím.

Pokoušíš se o rým za každou cenu:
Vyčítá mi skutky podlé,
jež spáchal jsem. No tohle!

Tohle je poněkud nešikovný obrat:
Po černé cestě v blátě se toulaje
(toulat se po cestě? Já vnímám toulání jako "pohyb libovolným směrem, kamkoli mě napadne", ale cesta je ohraničený prostor)

Ta první se mi líbila o dost víc.

28.10.2007 13:55:00 | Alea - kometa kdovíco přinese

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí