Pokorná prosba Múzám

Pokorná prosba Múzám

Anotace: Všem básníkům. Ať vás v novém roce neopouští. -S-

Vítám Tě,sladká.
Tak dlouho Tě čekám.
Rozbij mě o břehy jezer svých.
V Tvých rukou jsem vratká
loď, ledová řeka
končící v tufech sopečných.

Pochytej slova, spřádej z nich věty.
Větami oblouzni
potom mou duši.
Převrať a ukaž mi vesmírné světy,
tak blízko jsou nám,
než jsem to kdy tušil.

Stůj jako skála. Učené fyziky
slovutných sborů
převracej v hrobech.
Ta síla, co tryská a je plná mystiky,
prýští Ti z pórů,
je ukryta v slovech,

Vytrhej fráze! Obal mě krásnem
šalbou a sítinou iluzí.
Buď se mnou, Múzo! Teď pojď a zhasnem,
ať nás to ráno
nemrzí...
Autor Skywalker, 03.01.2005
Přečteno 378x
Tipy 7
Poslední tipující: šuměnka, Noc17, hanele m., Lucie Teru, Bernardetta
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Asi neusmála bych se,
nenarodit se jako Pokorná
smích vážně nepatří sem
to jenom poklona

24.11.2010 03:02:00 | šuměnka

ufffffffff...chlape :o))

24.11.2008 19:11:00 | Noc17

Tak tomu říkám poezie...mrazí mne v zádech

07.04.2008 07:38:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí