Kdo je ďábel?

Kdo je ďábel?

Anotace: ...

Ďábel běží lesem,
Bůh se na to dívá s děsem.
Ďábel běží ulicí,
My jsme jeho novici.

Vyznáváme jeho učení,
Ale to se v lásku nezmění.
Ovšem kdo je ďáblem?
Koho takto nazvem?

Snad boha, nebo satana dosadíme na to?
To není pravda, sami si můžem za to!
Zrušit nejde tato kletba,
Nikdo na to ani nedbá.

Vše jen pro sebe, moc a slávu.
Jen korupce a peníze jsou v právu.
Člověk člověku je vlkem, jinak to není,
Pod nohy klacky, prach, štěrk a kamení.
Autor Žiťa, 04.07.2006
Přečteno 248x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je pravda, ale i když je tenhle svět hodně zlý a zkažený, pořád je pro co žít, nějaký důvod se vždycky najde. Ale tahle báseň se mi fakt hodně líbila!

21.07.2006 15:16:00 | Charibeja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí