Svět, Tvá vůle!

Svět, Tvá vůle!

Anotace: Taková prozaická báseň. Bez veršů a rýmů... Prachobyčejný text... Připomínky pište, budu jen rád...

Učiň ze mě čaroděje,změním svět... K lepšímu? Ach, poznáš Satana!
Přilož ruku k dílu. Udělám Tě mocným! Takovou moc si ještě neviděl! Zahrnu Tě slávou a penězi! Budeš "lepší" člověk. Lepší? Ovšem, že ano... I já jsem lepší člověk. Chci lepší svět. Budou Tě ostatní lidé milovat? Ach, budou muset! Proto se neboj a pomoz mi... Já pomohu Tobě. Není to tak složité, víš co dělat! Nevíš-li, postarám se, abys to pochopil. Naučím všechno! Jenom Tebe... Budou Tě mít za Boha. Budeš Bůh! Chceš? Bůh! Modlit se k Tobě budou... Celé davy... Nespočetné! Ale jen pokud budeš chtít... Vše bude záviset na Tvé vůli! Ach, jak obrovskou moc budeš v rukou mít! Staletí si Tě budou pamatovat! Staletí mají paměť, víš? Ano! Zatím... Budou o Tobě v přítomnosti psát a v budoucnu budeš nesmrtelný!!! Nezapomenou na Tebe! Snad jenom, jestli budeš chtít... Jestli ne, do ničeho Tě nenutím. Chceš-li být zapomenutý, budeš!
Už víš, co je to moc? Moc mám já! Mohu Tě nechat zapomenout! Ale chceš být zapomenutý!? Panovníci pili mé lektvary, do kterých lil jsem spousty duší. A nebyli zapomenuti... Nikdy! Podepisovali smlouvy svou krví... ale i cizí... Podepisovali se krví nevinných... Ty můžeš také, nebo ne? Tss, nezáleží Ti na nevinných lidech! Jsou tak bezmocní... Dělá se mi z nich zle! A Tobě také ne!? Hnus! Stejně jednou chcípnou! Pak zhnijou v hrobě! Radši, by je sežehly plameny! Ano, tak... Na prach!
Ale Ty nechceš být jen prach! Nebo snad... Nechceš, že?
Tak jak ses rozhodl?
Autor Muji, 07.07.2006
Přečteno 356x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Peklo je a je strašné. Tak tomu věřím. Byl jsem blízko.

07.08.2006 17:18:00 | Šantir

Líbí se mi Tvůj text, proto 80. Vzhledem k tomu, že jsi označil mou báseň za špatnou, ráda bych i komentář "proč" Co nesedí atd. Díky

07.07.2006 10:44:00 | šedá bílá myška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí