Derby pegasů

Derby pegasů

Anotace: -

Prvním člověkem na Měsíci


byl baron Prášil, co říkáš, Neile?


tvé skříplé veni vidi (vici)


stejně o ničem jiném nemele


 


Luně je k smíchu, nutno říci


ve tmě když zapíná k úplňku relé


Slunce stín vrhne na rukavici


ležící u stop podezřele


 


hozená, svědčí o šlechtici


rukolapně i pro zatvrzelé


jenž držel dřív korbel pěnící


když druzí spadlí pod postele


 


snili o cestě na Měsíc, cíl


dosáhl muž s růží, v derby skvělém


dobrodruh, jenž tíž zemskou ctil


však beztížní stav miloval.. duší, tělem


 


 


 


 


 


 

Autor Petbab, 22.10.2011
Přečteno 209x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Radek.oslov.Šafárik, Lota
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí