Pouť hračky

Pouť hračky

Anotace: Zadumání v času bez rosy.

Cesta zúžená
do bodu malého
jak naděje
zarůstá vůní akátů
ve které chodec omámený
nasytí krví svou a masem vyrvaným
trny hladové.

To je ten čas
kdy přijde poznání
že smutek můj
se v lásku nepromění
a tak lámu opět bílou hůl
co byla ve snech stejně neslyšná.

Víš
z hodin času
se stává větrák pro hračky
kterým moli prožírají plyš
na zaprášených půdách
kam odloženy byly
s nostalgií návyku.

Dnes v podkroví je žár
a sucho v ústech
trhá slova na kousky drobné
z písmen jsou vši
krev pijící
a já je drtím
na bílém listu nevinném.
Autor Jan Urban, 10.07.2006
Přečteno 266x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no teda... to je síla... líbí se mi

10.07.2006 19:02:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

No tak mně visely oči už na anotaci :-)A co bylo dál?
Krása...

10.07.2006 09:13:00 | ZZuzkAA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí