Lady beetle

Lady beetle

Anotace: pro bberushku... :-))

Dlouhým letem znavená,
odpočinout si chtěla.
Na prst mi usedla,
křehké tělíčko měla.

Coccinella septempunctata
latinsky ji vědci říkají,
Mnohem něžněji ale zní,
když na ni ,,beruško" volají.

Tvoreček krovky rozvírá,
zadečkem se ke mě točí.
Na zádech si sebou nese
sedm malých černých očí.

Zvědavé otázky pokládám,
než do dálky se rozletí:
,,Do peklíčka či nebíčka?..."
Ptám se podruhé, potřetí.

Tichounký hlásek slyším její,
když novou trasu měří.
Do tykadel beruška si mumlá :
,,Zas jeden moula, co tomu věří..."
Autor Modrý Adept, 08.01.2005
Přečteno 433x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí