Nihon-koku

Nihon-koku

Anotace: -

Na dalekém východě,
kde libí zvuk šamizenu zní,
prohlíží si ve vodě
dívka tvář její bílou.

Všude je tak klidno,
jen občas k zemi spadnou
růžové lístky
rozkvetlých sakurat.

Ulice jsou opředené
tolika barvami,
vůní čerstvých ryb
a krásnými ženami.

 

Dívka tvář svoji zakryje
za bílou tajemnou masku,
pak obleče si kimono
a do vlasů dá rudou pásku.

Nakonec dívka s monoware
nepohodlné okobo
na nohu si bere
A malinkými krůčky přes Kjóto
míří k nedaleké čajovně.

Tam už to tancem žije
okolím line se  hlasitý smích
a každý v čajovně
čaj či saké pije.

Země jak z pohádky,
co tajemství svá skýtá,
všechny své hosty
srdečně vítá. :)


 

 
Autor Dona Quixote, 23.10.2011
Přečteno 254x
Tipy 8
Poslední tipující: Dona Quixote, Romana Šamanka Ladyloba, J's ..
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí