Odlišné cesty..

Odlišné cesty..

Anotace: -

Rty o sebe cinkly jako dvě sklenky
a červený nos strčil do kapes
srandy bylo už dost
a jitro povystrkovalo růžky
bylo mu na nic a jí..
Oči křičely lacinými ulecemi
tak udělej něco
pro záchranu okamžiku
nezbylo víc, než odřené dlaně
Propili jsme drobné
i myšlenky
a svou dobrou pověst
pověsili do rohu na hřebík
Mrholilo a lampy mlčky
přihlížely svěděctví bez grimas
tak jak jim to jde nejlépe
zatímco na patách nám lnul prach
ten dechberoucí prach
a lítost
pro další generaci
mých malých přeživších..
Jsme hrdinové doby Paula Cézanna
na boso šourající se kupředu
plátnům jejichž obraz naším byl zrakům upřen
předepsáni ke křížovým výpravám
napospas
ruku v ruce oddání
milovat se,
vždyť svítá..
Autor Roger, 25.10.2011
Přečteno 313x
Tipy 19
Poslední tipující: Adrilus, Maryje..., hašlerka, Mbonita, Agniezka, labuť, carodejka, s.e.n, Miskitka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí