Pálení

Pálení




A další půllitr
a buňky po smrti
na lístcích v rozpuku
kalendář úmrtí
prsty jsou za uchem
pěna lpí pod pysky
lustry nám sbírají
ze sklenic otisky
hlasito na nářek
moc ticho na lásku
do skla
si zapíjíš
mou další otázku.


Dnešní noc jí dala spánek
do náručí nespavým
rozbili jste spolu něco
co už dávno nespravím
cítí
se jak po úraze
jak po vleklé nemoci
žádná
z věcí v zraku dráze
nedovede pomoci.

Kdyby bylo něco
jako
Bůh
Alláh
či Jehova
nechal bych vám ten loňský rok
přehrát
zase od znova:
Jak ti mosty spalovala
jak jsi chřestil závěrem
jak vám slunce
mezi vámi
zašlo
na noc s večerem.

Cítím v tom tvůj marný zápas
a jak vás to strhává
když jí vlevo míří nárty
trhneš rukou doprava
když máš vyjít
další schody
stahuje tě kolen kolem
pak si tváře solí pálí
a ty hrdlo
alkoholem.


o.o
Autor drsnosrstej kokršpaněl, 25.10.2011
Přečteno 330x
Tipy 33
Poslední tipující: Anjesis, Jeněcovevzduchukrásného, TetaKazi, Radek.oslov.Šafárik, malá slečna, nejsembásník, Mbonita, Holis, zenge, Noc17, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí