Nevyslovené requiem

Nevyslovené requiem

Anotace: -

Sbírka: I grieve

Svítí slunce


Květiny hynou,


A lidé jsou neteční


Falešné úsměvy


Jen hraná lítost.


V náruči kamenné ruce držící slzu


Zlaté střepy, a slova Alžběty


O lásce a žalu


Zbyla jen jáma


Rána v lýčí


Poco nelhal.


Šedooká žena s tváří vrby,


Její vlasy, bílé jak plátno


Vlály větrem


Na cosi se ptala,


hlasem, jenž zněl jak rezivá hřídel


nerozumím jí;


Odpovídáš, že to zvládneš


a že to bude dobré


zbylo jen prázdno, vakuum - kolem dokola v mojí duši


postupně to přichází


každou noc,


bolest pálí jako mráz-


Postupně ti to dojde


Ale pomalu,


Plíživě


zakusuje se;


jako divoké zvíře, co se přišlo nakrmit.


chlad


poté bolest


poznání se zakotví


a roztrhá tě zevnitř na kousky

Autor Žárovka, 25.10.2011
Přečteno 363x
Tipy 4
Poslední tipující: Anjesis, E.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí