znalostní...

znalostní...

Anotace: -

zdá se vám něco okoukané?

někdy může být nebezpečné
pokud něco dobře znáte
protože časem vás to bude bavit
asi tak jako pohled na tapety…

co je však zajímavé
že i zaprášené tapety
mohou neočekávaně překvapit...

třeba jako vesmír
a jeho chování…

představte si
že vakuová energie
což je nejnižší energie
jakou je vesmír schopen mít
dovoluje ovládnout expanzi
v pozdní době
načež místo zpomalování
v určitém místě změní svůj tvar
a začne zrychlovat...

jak je to možné?

inu bylo to nutné
protože jinak
by se vesmír rozpínal dříve
než by měl
hvězdy a galaxie by nebyly schopné
přežít rychlé rozepnutí
a vesmír by bez nich byl
jen jednoduché prostředí…

příliš jednoduchý na to
aby v něm mohly žít bytosti
které by to dokázaly rozpoznat…

takže pozor pánové
hezky pomalu
dejte si u Vašich hvězd a galaxií
s těmi knoflíčky na halenkách záležet
teprve potom to můžete rozjet…
Autor enigman, 25.10.2011
Přečteno 227x
Tipy 8
Poslední tipující: modrá..., Mbonita, pejrak, drsnosrstej kokršpaněl, labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí