Den

Den

Anotace: -

Jen na jeden den

ponořím se v sen

a pak hned zpět, hnedka zpět

neb jinak by květ nevykvet

jen na jeden den

budu svým snem rozkrojen

pak hned zpět, rychle zpět

než začnu se ztrácet vprostřed vět

vět svých i vět cizích

rozporcován svojí tezí

co sic půlí jen na dvakrát

zato slova jiných

více či méně

minimálně ale

stokrát tak

 

Jen na jeden den

svým snem zůstanu popálen

tak, že budu moci lidskou řečí

jen proplouvat bez obětí

jen na jeden den

druhou stranou budu opíjen

a pak snad zpět, možná zpět

objevovat lidí svět

a zase s ním jen churavět

- přeci jen, lepší je nevědět

Možná že ten kdo ví

si je vědom stavu své svobody

ale kdo neví

toho to nebolí
Autor rozkap, 26.10.2011
Přečteno 249x
Tipy 2
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, perfektní vyjádření něčeho, co je mimo nás. Co je výstižné, je to dělení. S tím souhlasím. A vůbec OK

30.09.2014 21:02:30 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí