Úsměv

Úsměv

Anotace: Sice to není moje básnička, ale ani nevím, od koho je. Prostě jsem jednou našla papír a na něm byla napsaná a nepodepsaná. Moc se mi líbí a vždy když mám špatnou náladu, tak si jí musím přečíst, proto jí chci mít i tady...

Úsměv nestojí nic a vynáší mnoho.
Obohacuje toho, kdo ho přijímá,
aniž by ochuzoval toho, kdo ho daruje.
Trvá chvilku. Ale vzpomínka na něj
bývá stálá.
Nikdo není tak bohatý, aby se bez něj
obešel, a nikdo není tak chudý, aby
ho nemohl darovat.
Úsměv vytváří v domově štěstí, ve
starostech je oporou, citlivým
znamením přátelství.

V únavě přináší odpočinek,
ve znechucení vrací odvahu.
V zármutku je útěchou a pro
každou bolest přirozeným lékem.
Je dobře, že si ho nelze koupit, ani
půjčit, ani ukrást, protože má
hodnotu okamžiku, kdy se daruje.

A kdybys potkal někoho,
kdo by neměl pro tebe úsměv,
ačkoliv na něj čekáš,
buď velkodušný a oblaž ho
Svým úsměvěm, protože nikdo
tak nepotřebuje úsměv, jako
ten, kdo ho nemá pro druhé.
Autor Gingerka, 15.07.2006
Přečteno 402x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

tady neni co dodat :-)

15.07.2006 14:35:00 | 89Rosa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí