Neber mi ji, Temnoto...

Neber mi ji, Temnoto...

Anotace: nikdo nezažije větší bolest než dítě bez rodiny, rodina bez dítěte a srdce bez lásky.

Maličká...
Kdepak jsi byla?
Volala mne matička.
Kdež,to byla zrádná víla!

Tatíčku...
To byla krása.
Třpyt hvězdný měla na víčku,
a z očí sálala jí spása.
Vlas černý jako kopretina němá,
tvář sivou s barvou nočního nebe.
Jen lehkým šálem spoře oděná.
Tatíčku, strašně mě tělo zebe.

Maličká...
Zůstaň tady se mnou!
Nezávírej očička!
Maličká,...ne!
Neodcházej mi s vílou temnou.
Tvůj táta tu sám zůstane...
Autor Jats, 16.07.2006
Přečteno 266x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí