Než uklidíš dům

Než uklidíš dům

Anotace: někde mezi námi se nacházi pravda

než uklidíš dům
a tělo navlíkneš do bílých šatů
kůže tváří se ti připozdívá
tak nalíčíš ji dvacetiletou v zrcadle do růžova
flakónkem vonícího prášku
s dvěma kapičkami Chat Noir
do místa za každým ouškem hlavy
kde hromadí se tuk
a pravá lidská vůně
rozbíjející mýtus krásy pracně tvořený
tam prýští důkaz
že nejsme lidé z nebe
že žijem vedle sebe
s sebou a navždy každou vteřinu

třeba jenom chtěli jsme být sami
hříběte hlas, hříva, učesání
třeba jenom chtěli jsme jít spát
ranní spánek, dlouhé skomírání
třeba jenom smrt si namíchat

ag©jordan
Autor poetor, 10.01.2005
Přečteno 330x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí