Meditační

Meditační

Anotace: Zkuste si to taky, neuškodí.

Meditační

Zklidni tělo, poslouchej
tlukot srdce, šelest dechu.
Na chvíli se zastav v běhu,
najdi v sobě lásku, něhu,
nalaď se na tóny věků,
tvrdou slupku oloupej.

Propadej se hloub a níže
do podstaty duše, těla.
Zastav čas a najdeš sebe
uprostřed prostřených nebes
zjistíš, která struna znělá.
Jsi teď svého panství kníže.

Nech hudbu tobě milou znít,
rozpomeň se na stav ráje,
který v tobě kdysi zářil.
Už nemusíš se divně tvářit,
že o to vlastně nemáš zájem,
ze slupky jádro vyloupni.

Neobracej oči v sloup,
nezakrývej odraz ve skle,
neboj se té změny růstu.
Konec už je tvého půstu,
co včera matné, dneska lesklé
je vždy, když projdeš očistou.
Autor Ravane, 21.07.2006
Přečteno 339x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to pěkná,duchaplná meditace,jež vskutku vede ke zklidnění a zpříjemní den.Hezké.

21.07.2006 18:44:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí