Vítr Fouká Od Vltavy

Vítr Fouká Od Vltavy

Anotace: Jestli jste byli v letech 2001-2005 navštívit Židovské Muzeum v Praze (konkrétně Pinkasovu synagogu a Starý židovský hřbitov), možná jste na mě narazili :-)

Vítr fouká od Vltavy,
je pražské ráno,
těch hodin tady strávených
už přestalo být málo.

Dlážděný dvorek u branky,
představitelé zahraniční sebranky
sypou korunky jako oslíček Otřes se,
při jejich otázkách lidské blbosti věřit nechce se.

Od Vltavy vítr fouká,
zima je a pára z úst mi stoupá,
chladné ráno, zima je, zima na nohy
…a taky na ruce,
rtuť pod nulou a obloha bez Slunce,
bez Slunce žlutějšího než kruh podle šablony.

Stojím tu hrdě se žlutou plackou na hrudi,
Davidovu hvězdu vystřídaly dvě okna temná.
Stojí tu: brigádník, kontrolor, k práci se nemá,
nic k práci tu není, jen hloupá slova vztek vybudí.

Od Vltavy fouká vítr,
ti za třemi zdmi už to necítí,
jejich život je spojen s jinou dobou,
tady ani ve dne Slunce nesvítí,
tady do košatých stromů černí ptáci klovou.
I oni byli smrtelníci prostí,
teď desetitisíce lebek a miliony kostí.
Autor G30R63, 06.08.2006
Přečteno 367x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítr fouká od Vltavy
a jak to umí, hlásí...
až pod kůží se uhnízdily
podivné chladné... časy...

Máš to napsané vážně skvěle!!!

23.08.2006 20:22:00 | Cecilka

.. je to silný ..
j.c.ben

07.08.2006 11:27:00 | j.c.

Jj... tentokrát s tím podemnou souhlasím... :-)

07.08.2006 09:33:00 | Muji

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí