Pravda a dokonalost

Pravda a dokonalost

Anotace: Zamyšlení nad lidmi:o)

Neumíme přiznat pravdu a tak raději lžeme,
stále vzhlížíme k vyšším cílům a nevíme co chceme.
Pochopit koloběh života a naučit se žít,
máme náročná přání, co jen člověk může mít.
Chceme dosáhnout toho, čeho nedosáhli jiní,
cítíme se šťastní a zatím jsme vinni.
Nepochopíme, proč se to stalo právě nám,
nevíme, že cesta nevede jen sem ale i tam.
Zpátky se bojíme většinou ohlížet,
jednou hloupou větou raníme celý svět.
A nejen když na podzim padá listí,
jsme tak nedokonalí a přesto neuvěřitelně jistí.
Lež pokládáme za pravdu a bolest za slast,
rána bolestná, jak blízká může být jen past.
Milovat tak, že už více v životě nebude bolesti,
žít v pravdě, obejít se navždy beze lsti.
Klademe si neuvěřitelně vysoké cíle,
za peníze chceme koupit všeho míle.
A pak, že ani za peníze lásku nikdy v životě nekoupíš,
podívej se na jediný příklad psa-a všechno pochopíš.
Říkáme, že máme srdce, které je tak čisté,
jak jen pochopit, že to není vůbec jisté.
Proč vznikly pohádky, asi pro lepší svět,
jedině tak poznáme, že lež nemůžeme uvidět.
Staneme se za čas dokonalými, řekneme tak lehce,
pochopíme ale, že většina z nás věřit sakra nechce.
Autor callmyname, 10.08.2006
Přečteno 312x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí