Básníkovy noci

Básníkovy noci

Anotace: ...

V rozkvetlém papíru
Zabalen usíná
Pár rýmů v kvartýru
Upadá do vína

Sladké i kyselé
Jak hrozny na míse
Pohladí po těle
Pak do tmy ztratí se

V rozkvetlém papíru
Umazán inkoustem
S něhou je na štíru
V láhvi tu topí sen

Jenž roste ve verších
Škrábe se po řádkách
Sny slovy nešetří
Zvlášť v nočních pohádkách

Ráno pak z papíru
Lodičky poskládá
Čepice portýrů
Kornouty na tabák…
Autor Jn.s, 16.08.2006
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ako už napísal Luboško , je to nádherná báseň, krásne sa mi to čítalo :o))

17.08.2006 07:50:00 | pretorius

Smekám klobouk
dílko ako abba v najväčšej sláve

16.08.2006 19:40:00 | Luboško

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí