Jsem v zajetí smrti

Jsem v zajetí smrti

Anotace: Jedna starší báseň, která vycházela z mých pocitů.

Jsem v zajetí smrti,
obklíčila mě ze všech stran,
má duše trpí,
životě braň mě braň!

Cítím konec století
a cítím konec života.
Cítím také prokletí,
které mi hrob vykopá.

Jsem v zajetí Smrti,
která život můj mi bere
její provaz škrtí,
a mou duši těžce dere.

Plot z křížů a šibenic,
točí se podél mě.
Já sice chci žít čím dál víc,
ale Smrti to nevadí, té ne.

Pocity v posledním tažení,
rozhlížím se kolem sebe,
už necítím lásky vábení,
jen tělo se smrtí se pere.

Vidím světlo v tunelu,
snad si mě nebe vezme,
ale pak v posledním záběru,
duše propadá se, kam nechce.
Autor Ďábel sám, 16.08.2006
Přečteno 317x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak nevím, na báseň to není poetické, jsou to rýmy - a chybí tomu ta pointa, nad kterou se čtenář pozastaví -
ale kdo z nás je mistrem...

16.08.2006 21:07:00 | koloušek

Ještě, že je to staršího data...stejně už prošla žehem... :-)))

16.08.2006 19:53:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí