Motiv africký

Motiv africký

Anotace: z mé sbírky Ethnic Songs

Udeř do bubnu, bratře, udeř
měsíc už vychází
zapal oheň, bratře, zapal
měsíc na nebe stoupá
tančete, muži, tanec radosti
tančete, ženy, tanec plodnosti
božstva nám dopřála dobrý lov
božstva nám dopřála úrodu hojnou
budeme žít!

Žhavý kotouč se vznesl nad planinu
buš zrůžověl jak peří plameňáka
a sucho bodá do nohou i očí.
Odcházím daleko -
jen luk a oštěp, věrní přátelé
jdou se mnou do země,
kde není hlad.
Snad dojdu...
Autor Dolma, 16.08.2006
Přečteno 266x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

***

16.08.2006 19:51:00 | Luboško

...a co máš pořád s tou Afrikou, u nás se taky tančí a bubnuje, šelmy v nás taky dřímají a kvůli konvencím nesmí ven, doma se to nelíbí a v Africe je to exotické, nerozumím...

16.08.2006 19:22:00 | Jarky

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí