Kdys'

Kdys'

Anotace: ... jest věnováno nedoceněnému Mistru Karlu Hlaváčkovi...

Kdys‘ na bedrech svých Země
Nesla srdce zjitřené
Bylo Tvé? Či bilo ve mně?
Vím, ač nechceš, tušíš ne

Srdce to pián stovek hlasem
Dunělo v praskotu strun
Nám pělo kdo‘s ty a kdo já jsem
Snad krásnější, svůj ztrativše trůn

Kdys‘ Země pěvce slýchávala
Ten hluboko svá ladil slova
A z mihotání smyčce, z mála
Byl živ, jen harfa opilcova

Skřípotem a svistem vět
Jak rým k rýmu se schoulí
Hobojů syk co z římsy slét‘
Se vhnízdí v srdce, jsou-li…
Autor Herjann Skald Vargstjern, 19.08.2006
Přečteno 295x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jako vždy, nezklamal

23.08.2006 20:57:00 | šedá bílá myška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí