Za prostorem, za časem

Za prostorem, za časem

Anotace: Relativistická říkanka

Za prostorem, za časem
věčného je prázdna zem.
Hop, hej, juchacha,
tam sjednocen jseš s vesmírem.

Univerzum, divná věc,
ni počátek, ni konec.
Hop, hej, juchuchú,
toť vskutku zapeklitá věc.

Klad a zápor jedno jsou,
ruku v ruce spolu jdou.
Jupí, jupí, jou, jou, jou,
věčnou hru spolu hrajou.

Celej život tanec je,
Bez příčiny bez cíle.
Hop, hop, jéjéjé,
toť etikům je nemilé.

Pochybnosti, pochyby,
to přec nejde, co kdyby...
Hop, hej, hihihi,
to se mi za mák nelíbí.

Ráj, toť vylepšená zem,
duše skrytá za plotem.
Nein, no, nem, nem, nem,
tam pochopení nenajdem.

Dávat, přímat bez výhrad,
s důvěrou nekšeftovat.
Hop, hej, to mám rád,
nedám si to právo brát.
Autor Zahir, 22.08.2006
Přečteno 330x
Tipy 2
Poslední tipující: Churry
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak teď mám smixlý pocity, na jednu stranu je to originální a na tu druhou vážně jenom ne příliš povedená říkanka. Tak nějak nevím. Nehodnotím, ale usmívám se, takže pocit z ní mám dobrej:)

22.08.2006 09:44:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí