Svatební sárí

Svatební sárí

Anotace: Z mé sbírky Ethnic Songs - obrázek ze země, kde ještě i dnes milenci umírají

Od dětství byli jsme stále spolu
jako dva kvítky na jednom stvolu
na poli zeleném jako dva klásky
spoutané pevně kořínky lásky
víru jsme měli, že budeme svoji

Teď mi tě můj milý, přemilý, vzali
cizímu muži mě bez lásky dali
svatební hostina za tři dny bude
mnoho je třeba navařit rýže
mnoho je třeba nanosit vody
ke studni půjdu, až večer se schýlí
počká tam na mne věrný můj milý
červené sárí vezmu si s sebou
cestou necestou poběžím s tebou
najdeme místo, kde budeme svoji

První noc pod strom se k spánku uložíme
druhou noc v chrámu bohy odprosíme
třetí noc dojdeme k veliké řece

Posvátná Ganga je matkou lidí
posvátná Ganga je matkou naší
ke dnu jí klesnem v objetí těsném
navěky, navěky budeme svoji
Autor Dolma, 22.08.2006
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podle mě má tahle báseň docela hezkou atmosféru... líbí se mi :-)

22.08.2006 20:01:00 | chloe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí