Epigramy

Epigramy

Anotace: Několik epigramů shrnutých do jednoho textu

Proti dešti deštníky,
proti mrazu kožichy,
proti lásce mosty.

Všechno víš a všechno znáš,
na lidi se usmíváš,
život šťastně trávíš, věru,
my ostatní pod sekeru!

Uč se, synu, vtipným býti,
sic po tobě neštěkne pes.

Ranní káva
sílu dává;
kdo má tíhu na srdci
pije slivovici.

Máj, jarních depresí je ráj.

Otrok poslouchá pána, boje se trestu pozemského,
pobožný svou církev, boje se ohně pekelného,
existencialista sám sebe, nemaje co ztratit.

Řecko, Řecko, Řecko,
to je moje všecko;
Lefkáda, Lefkáda, Lefkáda,
všichni mi vlezte na záda!

Modrá je barva jasného nebe,
žlutá je barva kvetoucích petrklíčů,
růžová je barva úsměvu na lidské tváři,
ale melancholik vidí všechno černě.

Ve víně je pravda,
po víně kocovina.

Andělíčku, můj strážníčku,
opatruj mi mou dušičku;
Alláhu, Alláhu,
vrať mi rovnováhu.
Autor Zahir, 23.08.2006
Přečteno 279x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slušné pre začiatok

23.08.2006 22:17:00 | Luboško

No - střídavě oblačno, melancholik a existencialista jsou naprosto perfektní, něco jen takové laciné - Lefkáda, ale dohromady: dobrý počin

23.08.2006 12:47:00 | Hary_nš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí