Narozeninové zklamání

Narozeninové zklamání

Anotace: Když se na něco moc těšíte dopadne to špatně, třeba jako dnešní oslava...

"Osmnáct, osmnáct!" říká si.
"To není věk bez krásy."
Však marné bylo všechno čekání
uvítá ji jen zklamání.
Rodina a neví co jí dát?
"Přece knihu, jako už tolikrát!"
To že je látka na šaty?
"I krtek by šel radši nahatý!"
A kde je táta, sestra, prarodiče?
Nikdo nejde, zhasla svíce
spolu se světlem z jejích očí
jen falešný úsměv se na tváři točí.
Chtěla by plakat, jen už to nedokáže
těžko jde odvölat pětileté stráže,
co zadržují všechny slzy,
kdykoliv již vyhrknout hrozí.
Pár kapek a konec, to nepomáhá
musí to přejít, marná sláva.
Udělá tedy, co poslední zbývá
napíše báseň a potom ji zpívá.
Snad zítra bude lepší den
a nezhroutí se další sen.
Autor Meiv, 25.08.2006
Přečteno 375x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, ať nezhroutí se další sen.

06.09.2006 11:43:00 | Morgenstern

No já doufám, že ne... Hezká báseň i když to potřebuje sem tam doladit...

25.08.2006 22:30:00 | Mors

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí