Osamění

Osamění

Anotace: ..z osamění myšlenek

V tichu noci,
kdy jen vítr sny šeptá
a zvuky ulice mizí,
když procitá jen lidské snění,
v tu chvíli a v tu dobu přichází i osamění.

Číhá v skrytu duše,
uzavřeno tvarem myšlenek,
kdy pocity jsou vnímány,
ale tajeny a schovány do útrob zapomnění,
kde si je občas vypůjčuje naše snění.

A v tento okamžik,
kdy noc se stává snílkem
a myšlenky odešly kamsi odpočívat,
můžu rozeznat a cítit,
proč jsem sám.
Sic obklopen přítomností těl
a hloubavostí knih, televizí a přáteli,
v skrytu duši zůstávám osamocen.

A tento zvláštní pocit střídá hrůza,
když v podobě vrány sedá můza
a poklovává myšlenky do vnitřku mé mysli,
rozkmitává touhy a sny,které se neplní
a jako kometa proletí středem mého světa,
mnohdy neobjevena, ale přesto tajemná a krásná,
ale osamocena.
Autor Ďábel sám, 29.08.2006
Přečteno 470x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

kdysi mě vyplivlo peklo, já slíbil, že se tam vrátím. Pakliže se tam píše takto - vracet se budu rád.

09.09.2006 16:30:00 | černočerný

...pěkně vyjádřené pocity ...

30.08.2006 08:59:00 | WhiteSkull

Při čtení mi začaly v hlavě hrát kapely jako Anathema, My Dying Bride, Opeth. Což je vyznamenání, abych to upřesnil :-)

29.08.2006 09:49:00 | smudlinek

..tohle je Tvá NEJLEPŠÍ báseň!!

29.08.2006 08:43:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí