Tma

Tma

Anotace: Taková menší prvotina

Jako malá tmy jsem se bála,
noc co noc u okna stála,
pozorovala lampy veřejného osvětlení,
co konec dne ve tmu změní.

Tisíce hvězd na obloze,
co tulák měsíc má v záloze.
Počítá si od desíti do sta.
Je to proň jen malá pocta,
že uhlídal to všecko,
však tmy dál se bojí malé děcko.

Pro měsíc je to malá daň,
však pro dítě matky dlaň,
co utěšit jej chtěla
v té noci bezmračné,
plakat již dítě nezačne.
Autor Marťafon, 29.08.2006
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ještě že prvotina ale jinak to není špatné

29.08.2006 11:21:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí