Antiperihélium

Antiperihélium

Anotace: ...

Představte si bod
ležící nejdál od všech ostatních bodů ve vesmíru.
Bod, kde neplatí fyzikální zákony.
Vlastně tam neplatí žádné zákony.

Přeneste se do místa,
kde není světlo, ale ani tma,
láska, ale ani nenávist,
život, ale ani smrt.

Je to místo,
které neexistuje nikde a přece je všude,
místo, kde nic není a přece je tam všechno,
místo naplněné myšlenkami a přece bez nich.

Je to místi bez emocí,
kde slůvko „nic“ dosáhlo absolutna,
a kde věčnost je doba směšně krátká.
Je to perihélium k nebytí.

Budete-li mi něco chtít, najdete mě právě tam…
Autor Jan Zeman, 20.01.2005
Přečteno 388x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí