Opilec

Opilec

Anotace: Třeba se to někomu zalíbí

Opilec sedí na židli,
za večer značně povadlý.
Z úst nesmysl za nesmyslem se line,
a blábol větší, nežli jiné.

Tak strávil večer a snad rád
občas do půllitru pad.
Pak zvedá se vrávoravě k odchodu
a marně hledá dveře k východu.

Po ránu chodce potkává
a jeho mluva smysl nedává.
Okolí zhnuseno jest,
jeho zevnějšek je jak na oko pěst.

Co chlast dokáže udělat z lidí,
to nikdo mu už nezávidí.
Už dávno ztratil důstojnost,
to ví i širší veřejnost.

A každý má ho dost,
okolí jímá známá zlost.
On ostudou je města,
my z jiného jsme těsta.

A ptáci zrána zpívají,
sanitky smutně houkají.
A jedna z nich je proň spása,
opilcovo srdce jásá,
že probudí se za chvíli,
a s ním i ostatní, co dnešní noc propili.

A potom ......spása, sanitka,
směr stanice je ......záchytka.
Autor Marťafon, 30.08.2006
Přečteno 246x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ale jo,opilec,docela dobré,znám spoustu opilců,kteří pijí z žalu, neštěstí..pro zapomění. Tenhle šílenej svět dělá ze spousty lidí opilce

30.08.2006 10:35:00 | Marianka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí