Svíčka

Svíčka

Anotace: ...

Potichounku ve větru si zpívá,
o mnoho přáních krásných dnů,
když v bouři neklidně usíná,
plamínek zhasl, otevřel se svět snů.

Ve větru se třepetá osamělá svíčka,
na zdech předvádí divadlo své krásy,
polehounku a něžně políbit tvá víčka,
ráno nevzpomeneš si co vše byli sny.

Jediný plamínek odolává hurikánu,
nezhasne-li bude stále krásný den,
až usneš svou ruku z těla stáhnu,
po noci budeš se ptát: „ A co ten sen?“

Malá, osamělá ale tak nádherná,
za kolik let se opět vše udobří,
vždyť nezáleží jestli je krásná,
tak klidně se v tvé teple sní.

Poslední svíčka třepotá se ve větru,
nedýchej v její blízkosti tak prudce,
vždyť stačí tak málo a zbavíš se snu,
a komu dáš své jediné milující srdce?

Ještě jednu věc ve větru uslyšela,
jen tvé slabé vzdechnutí touhou,
vzpomeň jestli jsi to takhle chtěla,
už zhasla poslední svíčka ve větru.
Autor Láďa, 30.08.2006
Přečteno 246x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí