Nech mě cválat

Nech mě cválat

Anotace: Zvíře s jiskrou v oku, ohnivé srdce, co nikdy nedotluče...

Představ si mě jako koně,
cválající zvíře s energií ohně,
jiskra v oku, co nikdy neuhasne,
co chci, má ti už být jasné;
chci běžet dál.

Povol otěž a odlehči mi záda,
nech mě cválat,
vidíš jak frkám a oddechuji těžce,
najdeš snad někde věrnějšího běžce?

Nemůžu, leč musím,
pro tebe to udělám,
půjdu, kam mě budeš směřovat,
jen řekni dobré slovo, měj mě rád,
a volnou otěž nech ať můžu běžet dál.

A až nebudu moct, pohlaď mě po šíji,
já skloním hlavu a budu tě vést dál,
však nežeň mě, není spěchat kam.
Dej mi svobodu, ať neuhasíš jiskru,
co v očích a i v srdci mám.

Jsem jako kůň, když svobodu mi dáš,
dostaneš všeho.

Nekroť mě bičem
a nezavírej do klecí
ať neusekneš křídla Pegase,
co do nebe tě donese
až nebudeš moct dál.

Nech mě cválat
budu tu pro tebe
ve dne v noci bdít,
budu tu navěky,
smát se, dýchat, žít.
Autor Dilla, 02.09.2006
Přečteno 248x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dillo, tvá práce se mi líbí a děkuji ti, že kladně hodnotíš i tu moji. Myslím si, že jsi daleko lepší básník než já. Máš moc hezké přirovnání, s texty si vyloženě hraješ a to se mně na tobě líbí.

22.10.2006 12:34:00 | Elísek

mě se moc líbí to přirovnání...a ten nápad...takže drobné chyby ve zpracování se mi v zaujetí dějem skoro ztratily :)

02.09.2006 18:48:00 | Ayla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí