Spěch

Spěch

Po cestě spěchu,
K neúspěchu,
Po cestě klidu,
Zmatku ani vidu,

Tři zlatí oři,
Oči jim hoří,
Plamená hříva,
Po těle splývá,

Zlacená kopyta,
Do kůže zapitá,
Tělo jak samet,
Jenž někdo zamet,

Zašustil pýr,
A prašný výr,
Koně jsou nikde,
Daleké míle,

Nemnohé kroky,
Tak dva tři skoky,
Přede mnou tyčí se,
Dvě statné silnice,

Plechoví oři,
Z výfuku hoří,
Kola se točí,
Emise močí,

Gumová kolesa,
Rámus až do lesa,
Stříbřitý lak,
Úplný cadillac,

Šedivá svodidla,
zaznívá motlitba,
Ať posádka přežije,
Ať se spěchem nezabije,

Kdo spěchá, nestihne,
Jen ho stihne tragédie,
Kdo s klidem v duši chodí,
Ze spěchu ho vysvobodí
Autor Muta cum liquida, 03.09.2006
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Po pravdě to ve mě vzbuzuje zvláštní pocit :). Lepší básen jsem asi nikdy nečetla.

03.09.2006 13:23:00 | marketa50

pěkně to při čtení odsejpá:-)Nápad je originální.Super

03.09.2006 13:17:00 | Sawati

Je fajn, má melodičnost

03.09.2006 12:31:00 | šedá bílá myška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí