Otrocká

Otrocká

Anotace: protestní

S trnovou korunou na hlavě
s prázdnotou v srdci
...zavírám oči.

Když zavřu víčka,
ukápne slzy tam do
prachu od mými nohami.

Postrádám teplá slova,

Všude je chlad, zima a prach

Poslední odrazy bubnů,
poslední výkřiky do ticha.

Přilétá posel,
přilétá sám a
v zobáku nese mi
poslední trn do mé koruny.

Údery biče a nářek padlých.

Všude je chlad, prach a krev

Prosím!
Už dost bylo utrpení,
teď už chci klid mír a ticho.

Však kdo mne uslyší?
Teď i Bůh je hluchý k nám.

Však vím co mne umlčí-
ticho a pláč.

Za nehty špína,
na nohou mozoly,
na bílé kůži po biči stopy.

Však kdo mne umlčí?

Všude je tma, ticho a klid.
Autor nathre, 03.09.2006
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

nene, to se omlouvám, pod bylo moje "hrubé" chápáno špatně:))prostě jsem myslela jako že je moc dobrá, že je drsná a líbí se mi...(asi bych výraz "tak to je hrubý" měla přestat používat, lidi to mate jako vidim:))))píšeš dobře

07.09.2006 15:39:00 | Trdlo

hrubá, hrubá báseň!!!

06.09.2006 20:19:00 | Trdlo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí