Tango v kočárkárně

Tango v kočárkárně

Anotace: z mých mnoha podob tato

Sama maličká
bez sebe samy
stejně obojetná jsem
očima všude kolem
když tebe nemám
plyš zvou plevelem

Jsi dítě
Než li ženě blíž
Bezvládný spící dům
Klíč spícím na obtíž

Vládneš všem kočárkům
Ze sirek ospalých
I housle mohou znít

Na futra žvýkačku
Na špičkách
V zrcátku
Trhá hřeben vlas
Vyzvat smeták k tanci??
/Dar vzácný lidem v snách!/
kdo rozumí
nepoužije hlas

Za špinavým oknem
V kočičích hlavách myšlenka na déšť

Dva tři
Dva tři dva

Zhasne
Zamkne
Vyžene ji hlad

***
Přečteno 360x
Tipy 2
Poslední tipující: René Vulkán
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ačkoliv jen sotva překládám význam, dávno vím, e jsi velmi kvalitní básnice

04.09.2006 00:01:00 | Miskitka

není nad originalitu!

03.09.2006 13:36:00 | šedá bílá myška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí