Židle

Židle

Anotace: Nejsem si jistá zařazením mezi básně, ale kam s tím?

Na čtyřech nohách drží tíhu,
jež člověk dvěma nosí si sobě,
kol tíhy nejvznešenější a to myšlenek.
Na čtyřech stojí pevně při zemi,
kam oko zdráhá se jen pohlédnout,
neb oko ve výších jiných pobývá.
Pevný druh, jenž tíhu nám danou,
právě od země základu všeho, pomáhá udržovat.
Což člověka je hodno méně, než nebe?
Autor Herey, 04.09.2006
Přečteno 440x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí