Vlaštovčí

Vlaštovčí

Anotace: Báseňka o dvou částech který spolu souvisej , i když to tak nevypadá:)

pomalounku potichoučku
zašlo slunce za mé dlaně
pomalounku polehoučku
dopadlo pár kapek na ně
po řasách se sklouzly něžně
zabroukali requiem
a stesk tiše, nenápadně
našel u mě podnájem
do prstů mi verše šeptá
a když se nikdo nedívá
verše s rýmy v básně splétá
neúnavný poeta!

na konci pouti po mých láskách
pod kůrou pýchy, v bodláčí
pod obrázkem na zrcátkách
jsem našla ptáče vlaštovčí
roztáhnout křídla a letět chtělo
do náruče krkavčí
u srdce mě zabolelo
ztracené štěstí vlaštovčí
noty slz zas z pod mých víček
vykouzlily baladu
stesk psal křídla do písniček
vlaštovce vzal svobodu
Autor Rozárenka, 05.09.2006
Přečteno 358x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ve všech těch básních je část tebe a to moc oceňuji. Máš talent. Jsi asi taková romantická dušička, jen si to užívej než ti někdo zboří iluze a budeš se muset smířit s tím, že svět je občas i podmračný.

20.09.2006 00:23:00 | Epona

souhlasím

07.09.2006 14:59:00 | Trdlo

je to krásně něžný.. fakt miloučký..a máš krásný verše..

05.09.2006 21:39:00 | aveefa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí