Vem si ho!

Vem si ho!

Anotace: Inspirováno písní Heirate mich...

Okolo kostela
v noci se plížívá,
osamělý muž,
jež peklo zažívá.

Už rok je sám,
už ztratil všechny smysly,
zoufalý žalem,
zajat ve své mysli.

Vem si ho!
Netrap ho dál,
je mrtev zaživa,
mrtev a sám.

U jejího náhrobku,
v noci on usíná,
v tu chvíli šťasten,
s láskou ho objímá.

Vem si ho!
Nemá proč žít,
nenech ho s havětí,
u hrobu hnít!

S holýma rukama,
tam u těch zvonů,
kope tak hluboko,
až ji vidí znovu.

Něžně ji objímá,
líbá její rty,
hledí jí do očí,
očí plných tmy.

Jako bledý papír,
trhá se jí kůže.
Unikla mu podruhé,
potřetí nemůže.

Vem si ho!
Ve dne noc honí,
a v noci vzpomíná,
jak její kůže voní.

Tam u těch zvonů,
všechen čas tráví,
a co z ní zbylo,
s láskou teď hladí.
Autor evy, 06.09.2006
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nemám slov, krom těchto pěti.

08.06.2007 00:42:00 | vapiti

Pěkné. Je v básni ukryto plno citu.

13.09.2006 07:48:00 | s.e.n

proč ironie? protože píšeš o něčem co prožívám. Neumím se vyjádřit, ale rád si čtu tvoje verše.

07.09.2006 17:57:00 | černočerný

a v noci vzpomíná,
jak její kůže voní.
chce se mi smát nad ironii osudu, opravdu se ti líbí moje Prokletí?

06.09.2006 21:19:00 | aprikot

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí