Civilizace

Civilizace

Anotace: Něco o té dnešní době.

Jsem zničen touhami mocných,
kteří chtějí tento svět,
kteří hromadí svou moc
a při tom neumí rozdávat.
Pohrdají lidmi,
jakoby to byla sněť,
po které šlapou,
zapalují ji
a místo léčby na ni močí.

Pohrdají zákony,
které vytváří
a pak si je mění k obrazu svému.
Pohrdají Bohem,
které ho velebí
a pak v jeho jménu zabíjí.
Nemám rád ty chvalozpěvy,
kterými se obhajují
a zdůrazňují,
jak je to správně.

Nedokážu pochopit,
jak člověk může zabít člověka,
jen proto,
že nevěří.
Proč nenávist
a lakota
je naší přítěží.
Proč fanatismus
a sobectví
ovlivňuje naše vztahy
a proč místo úsměvů
nám boří naše snahy.

Je mi do breku
z odvrácené strany světa,
kde víra je zákonem
a smrt vykoupením.
Kde co předek vytvořil zatraceno jest
a co po tisíce let stálo,
tak už není.
Pilíře civilizace,
které postupně zanikají,
jsou jen přáním velkohubých soudců
a kde čest a spravedlnost,
musíme obhajovat a chránit,
aby nakonec prohrála
pod tíhou peněz a vydírání.
Autor Ďábel sám, 10.09.2006
Přečteno 328x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vrátila bych svět do pohádky,
mezi princezny a draky,
kde dobro vítězí nad zlem
a lidé milují svou zem,
brání ji před zločinci,
kterým postaví třeba i šibenici.. :-)))

11.09.2006 19:42:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí