... dětem?

... dětem?

Anotace: o trpkosti života, o tom, co vlastně předáváme dětem...

Prcháme před zlem
do básní, do písní,
jmenujeme ho čertem,
nemocí či tísní,
vše bolavé světem
co člověka třísní
dáváme dětem -
jděte a žijte jak umíte,
proč se tak všeho bojíte?
Lidi, proč se tak všeho bojíte...

Jděte a žijte v inverzi,
žijte hlavně penězi,
na vztah dejte inzerci,
v lásce to přec nevězí,
kuřte a jezte přesytě,
pijte, co hrdlo ráčí,
tvařte se co nejvíc nadutě,
a to všechno stačí
k přežití na této Zemí -
nemračte se, že tu nic není.

Vše bolavé světem,
co člověka třísní,
dáváme dětem,
a lásku jen písní.
Lidi, proč se tak lásky bojíme...

Kousek dveře otevřeme
našich srdcí, srdcí,
možná, že pak nebudeme
takhle trpcí, trpcí,
možná ještě nebudeme
sladcí jak med,
možná, že už neprohraje
další set
klan dospělých,
co zkazil svět
a otázkou diví se -
proč se tak všeho bojíte?
Smutné děti slzami a pěstmi v odpověď strojí se:
vy - rádoby dospělí - to nevíte?

Vše bolavé světem,
co člověka třísní,
dáváme dětem,
a lásku jen písní.
Lidi, proč se tak lásky bojíme...
------------------------------------------------------

PS: až tohle budeš, tanecnice, číst, mám jednu otázku:
proč se tak bojíš lásky???
Autor Levandule, 11.09.2006
Přečteno 317x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prcháme před zlem...
jak když před mlhou zalézáme pod peřinu...
a přitom stačí trocha slunce...
najít v sobě tu vnitřní sílu...
:o)

12.09.2006 10:19:00 | Cecilka

Víš, fakt je, že tanecnice se asi fakt nebojí ničeho, možná proto je tak zlá, zákeřná, zhrzená, vulgární atd. Ale s tou láskou na tem něco je. Ona neumí milovat, nemá srdce na pravém místě, protože kdyby ano, byla jiná a ne jen "Já, já, já su ta nej"

Nejvíc mě fascinuje, jak si dost často protiřečí, zvláště ve sporech. :)

11.09.2006 19:09:00 | NikitaNikaT.

Jak to říct - nezklamala :-) Asi máš novou "kámošku" Levandulko

11.09.2006 10:31:00 | G.P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí