Takový normální den

Takový normální den

Anotace: ...nenechte se zmást anotací.Zas tak normální to není...:o)

Takový normální den
se probudí jitro,když otevře oči
svítání,sen v peřinách končí
nechá mě s plachým úsměvem

vzpomenout na časné ráno,
na dobrodružné čtení-
Teď tu bylo.A není!
Nechávám rozestláno...

Když mé tělo přijímá chlad
a na denní shon si pomalu zvyká,
čas-blázen ubíhá,tiká a tiká
(Jen spěchem se nespoutat!!)

A odcházet pryč a za okny sníh,
s anděli strážnými políbit zem.
Na kouli s baronem Prášilem
a s Francisem Drakeem po mořích-

Vtiskne mi sextant,křikne:"Pluj!
Messinskou úžinou v mořský vír..."
V Gálii opřít se o menhir,
co jako by pravil" "Pevně stůj."

Do plachet scirocco opře se
a žene galeonu dál.
Škoda jen,že pár chvil nezůstal,
přes všední den mě přenese,

vlasy mi čechrá,vane kolem.
A má tu moc,mě nechat snít
i když dávno ne v polštářích,
ale za pracovním monitorem.

A přijde doba zasloužená,
kdy zazní odpolední zvon.
Tak zamířím svou loď a galion
k domovu,kde mě čeká žena.

Někdy mi dává pevnou zem
a někdy se i s ní toulám sněním.
V pelíšku zas až do rozednění
sice sním,ale vždy s lehkým úsměvem...:o))
Autor Skywalker, 25.01.2005
Přečteno 535x
Tipy 6
Poslední tipující: šuměnka, Noc17, Lucie Teru
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

ty znáš slovo: normální?
/ není to jenom formální /

24.11.2010 03:27:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí