Eragon

Eragon

Anotace: Tuto knihu miluju, tak jsem se pokusila o ní napsat básničku...

Byl malým chlapcem,neměl skoro nic,
objevil modrý kámen a získal mnohem víc.
Postupně zjistil,že je to vejce,
začal ho skrývat,pak zabili jeho strýce.

Vyrůstal v horách,lovil zvěř,
tak už se neboj a klidně se svěř.
Z vejce se po čase vylíhla dračice,
spořádá toho moc,jednu,dvě slepice.

Krásná modrá Safira,
ve dne v noci ho hlídá.
Přinucen opustit svůj vlastní domov,
putoval s Bromem a v Teirmu viděl moc budov.

Setkal se s Ra´zaky,oplzlými příšerami,
zabili strýce a ostatní vyděsili!
Eragon,mladý chlapec,putuje dál,
posilován nenávistí,nakonec zůstane sám.

Brom,bájný Jezdec také ho opustí,
Eragon zažije spoustu bolesti.
Setká se s Murtaghem,kdo je to neví,
že je to jeho vlastní bratr,to Eragon neví.

Začíná dospívat,zachránit Elfku musí,
zajetí nemine ho,ale on to přesto zkusí.
Putuje k Vardenům,tam zažije válku,
bojovat se Stínem to chce odvahu.

V boji sice zvítězí,
však to co po Stínovi zbude,ho zatíží.
Velký šrám na zádech,bude ho trápit,
velké stahy bolesti nedají se zastavit.

Postavil se království a přidal se do otevřené války,
už s tím nic neudělá,není cesty zpátky.
Šílený Galbatorix začal zuřit,
Eragon ohrožuje ho a proto musí zemřít.

Safira vyrůstá,je velmi silná,
všichni se jí bojí,Nasuada je sdílná.
Její otec Ažihad podlehne Urgalům,
společně s Murtaghem už putují ke svým otcům.

Past zaklapla rychle,
Eragon šílí a vraždí zuřivě.
Válečník je to už velký,
však výcvik nemá a to má stinné stránky.

Odjíždí do Ellesméry s Orikem a Aryou,
cesty se klikatí,boje v Carvahallu je minou.
Oromis a Glaedr ve své výuce jsou trpěliví,
přesto výcvik je tvrdý.

Eragon se Safirou učí se rychle,
však nároky jsou moc vysoké.
Elfové krásní jsou tvorové,přesto vrtkaví jsou až moc,
není nic vidět,všude kolem panuje noc.

Eragon poblouzněn Aryou je
avšak ona jeho city neopětuje.
Skoro ztratí její přátelství,
protože vyznání lásky se nezdaří.

Narušený výcvik přicházející válkou,
na čas se přeruší,jen smrtící nádech letí tou dálkou.
Vardenové se spojí s Kully,
dříve obávanými nepříteli.

Jak jen ten příběh dopadne,kdo to ví?
To nám jen srdce napoví.
Autor Sammael, 12.09.2006
Přečteno 460x
Tipy 1
Poslední tipující: Daniel Bohm CZE
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře

moc pěkná básnička ...a knížka je taky super četla bych jí pořád

31.08.2007 18:13:00 | ewry

jj Eragon mi příde jako supa knížka...Teda začátek :) sem teprve na straně 53 ale kniha se mi moc líbí....:)
Tak uvidíme až tu knížku dolouskám

30.05.2007 18:37:00 | Anneli

Mno. Eragon mi leží v knihovničce a už se na něj moc těším. Přesto mi tohle přišlo spíš jako zveršovaný výtah než pořádná básnička. Ale máš tu vysoká procenta, tak ti to nebudu kazit. Jinak bych pro mě je to tak na 50% (a ty tu nejsou :-))

22.09.2006 09:40:00 | Zubr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí