ZÁPLAVA hloupých rýmů

ZÁPLAVA hloupých rýmů

Anotace: při kterých tiše hynu... :)

Kap, kap, kapy kap,
voda teče přes okap,
mlží,prší, leje,
v ryně díra zeje.

Voda jako ze splavu
cáká pánům na hlavu,
padá deštík ze střechy,
dělá plno neplechy.

Zaplavuje chodníky
vytváří z nich rybníky.
Zaplavuje cesty
mezí vískami a městy.

Brzdí městskou dopravu,
vše žene na popravu.
Ty zatracené záplavy,
bůhví kdo je napraví.

Já jsem houby pomocný,
ležím doma nemocný.
Plave mi vše i s postelí,
snad puška mi hlavu prostřelí.

Než však stačím k ní dát hlavu,
padám, funím a taky plavu.
Najednou kecám od věci:
není nad to snídat ve vodě telecí.

Málem se o trám rozervu,
když otevírám konzervu.
A už plavu na náves,
neštěkne po mě jediný pes.

Ničeho si nevšímám,
na povodních v míru usínám.
Houpy houpy hou,
konečně smrt. Ale jen na prvou.

Probouzím se v domě doktorů
a jako na potvoru-
žiju. Říkají jen taktak,
zachytil jsem se o hrací automat.

Rodina radost má jak blázen,
já myslím však jen na bazén.
Zahléd´ jsem ho v tunelu na konci,
jakmile upustil jsem telecí.

A s ironií sobě vlastní,
říkám, je blbec, kdo básní
a magor, který čte mé žvásty,
tak snad abyste už zhasli.
Autor Linushka, 18.09.2006
Přečteno 421x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V podstatě souhlasím s jardou. Snad to chtělo nehnát to do takové délky a víc propracovat.

06.12.2006 19:00:00 | Elvien

Takže zase nic nového, že jsem blbec a magor, vím už dávno. Začátek (první tři sloky) ještě celkem beru, pak mi přijde, že vaříš z vody, i když tomu nelze upřít určitý vtip.

19.09.2006 09:02:00 | JardaCH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí